Albert Calderó - Advocat assessor sobre planificació, organització i gestió de personal per a ajuntaments

Advocat assessor sobre planificació, organització
i gestió de personal per a ajuntaments

1974-2024, 50 anys treballant a institucions locals

Albert Calderó - Advocat assessor sobre planificació, organització i gestió de personal per a ajuntaments

Advocat assessor sobre planificació, organització i gestió de personal per a ajuntaments

1974-2024, 50 anys treballant a institucions locals

Després de l'estabilització: revisió de la RLT, o PORH, o caos

Documents tècnics i d'actualitat
3/11/23
Albert Calderó
552
0


El procés d'estabilització ha estat una mena de falsa amnistia, l'estat buscant en teoria reparar els desordres infligits als ajuntaments amb molts anys de decisions restrictives als ajuntaments, a cada llei de pressupostos i a altres lleis. La falsa solució ha consistit en aprovar reials-decrets-llei dels que es fan a la matinada i s'aproven abans d'acabar de pensar-los.

Aquests reials-decrets-llei fets i esmenats, i re-esmenats, i amb terminis supersònics de compliment, ens acabaran de donar si Déu vol resultats en els propers mesos, i encara gràcies.

A base de normes maldestres, corregides amb més normes maldestres, sobre el personal municipal, l'estat aconsegueix de fet el que sembla ser el seu objectiu bàsic, que és que els ajuntaments segueixin funcionant a baix rendiment i així generin, amb el reforç còmplice de molts habilitats, bons superàvits municipals i desaparició gradual del deute, que a la comptabilitat estatal compensin una part del dèficit crònic, l'endeutament gegantí i el malbaratament sistèmic de l'estat.

I als ajuntaments què? Hi haurà molts més funcionaris de carrera i laborals fixos, tant de bo que siguin els que en teoria havien de ser. Més d'un aconseguint l'estabilitat a una plaça que no correspon a la seva titulació ni a la seva feina real, més d'un aconseguint ser laboral fix quan les seves funcions són clarament funcionarials... Amb problemes de gent vàlida i necessària que no ha aconseguit l'estabilitat per raons de tota mena... i en tot cas amb un grau de desordre intern agreujat.

Què es pot fer? Benvolguts governs locals, no us refieu un cop més de la malèfica tradició de confiar que el pas del temps ho arregli tot. No arregla res.

El que s'ha de fer és aprofitar l'avinentesa de que esteu al principi del mandat.

Contracteu un expert al final del procés d'estabilització, per veure com reparar els danys dels darrers estira-i-arronsa. A priori no hi ha receptes genèriques, dependrà dels traus de cada casa, però sovint seran revisions de la RLT per recuperar l'equitat interna i alleugerir-la de rigideses tradicionalistes i de trets al peu; o bé Plans d'Ordenació de Recursos Humans si els problemes són més d'estructura de plantilles. Gairebé tot té solució, però sovint el camí no serà evident ni resultat de la simple lectura de les lleis. Sovint les lleis maldestres s'han de llegir de cap per avall o en diagonal per trobar solucions amagades en les escletxes...

Busqueu i trobeu un expert dels que se saben arromangar. Barallant-vos amb el desordre, podeu fer endreça.

Comentaris

Advocat en exercici nº 16.757
Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona


Advocat en exercici nº 16.757
Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona
Notes legals